Spolu s bazénem si nechte postavit i betonový plot


Uvažujete o výstavbě zahradního zapuštěného bazénu a už víte, kam jej umístíte? Chtěli byste mít z bazénu hezký výhled, ale zároveň tu mít své soukromí? Pak si nechte v sousedství bazénu vystavět betonový plot. V mnoha případech vás tu ochrání před nepříjemnostmi zvenčí.

Cyklisté za domem – představte si, že máte bazén na zahradě a v její zadní části vede cyklostezka. Zahradu máte vzadu oplocenou pletivem, a tak si každý, kdo tudy projíždí na kole, může váš pozemek nejen prohlédnout, ale také vyfotit nebo natočit na video. Pokud vaši parcelu bude někdo fotit, není to trestné, protože vy jste to svým pletivovým plotem umožnili, a navíc je to fotografováno zvenčí mimo váš pozemek. Toto je kupříkladu případ tzv. Panoramy na serveru mapy.cz, když se tam zahledíte do některé z ulic, například v obci Lidice, kde jsou na mnoha zahradách právě nízké ploty, máte perfektní pohled do soukromí.

pobyt v bazénu

Pokud si vás takto vyfotí cyklista, není to žádný trestný čin ani přestupek, jenže vy nevíte, co má ten člověk za lubem. Pokud se mu líbí vaše chryzantémy a azalky, pak je to v pořádku, ale co když se mu líbí vaše pohledná manželka? Co když se nemůže vynadívat na její krásu v plavkách, a co když se chystá k tomu jí na ulici sexuálně obtěžovat? Bazény jsou přece jen soukromá záležitost a tam byste měli dbát o vaše soukromí mnohem víc, než v místech, kde prezentujete pouze své okrasné rostliny.

dívka v bazénu

Oplotíte-li zahradu betonovým plotem a necháte-li si zajistit montáž betonového plotu od profesionální firmy, budete mít na svém zahradním pozemku zajištěno soukromí naprosto bez kompromisů. Betonové ploty lze stavět v libovolné výšce až do 250 cm, ploty mohou být doplněné dřevem, mohou být vystavěny jako šachovnice (střídavě dvě barvy panelů) a můžete je vyzdobit okrasnými či pnoucími rostlinami a dřevinami.