Každý den jinde


Taková dovolená není samozřejmě pro každého. Rozhodně ne pro toho, kdo se raději celý den válí u vody a maximálně se jde do hotelu najíst. Což ovšem například v autokempu Štilec se dá dělat také. A navíc je zde nejlevnější ubytování v širém okolí. My, co nejsme zápecníci jsme to však udělali jinak. Výhodná poloha kempu k tomu přímo vybízela. Takže hned první den jsme jeli navštívit město Český Krumlov, které je jistě nádhernou perlou mezi našimi městy. Rozhodně je zde co vidět a město za návštěvu stojí. Další den jsme se vydali na vlak do blízkého Kamenného Újezda.

Český Krumlov

Nádraží je kousek od kempu a je to pěkná procházka, kdybyste ovšem neměli za zády dálnici. Z nádraží jsme dojeli přímým vlakem až na Lipno. Zde jsme se trochu koukali kolem a také obešli kus přehrady, abychom se pak kvíčerou vrátili zpět do kempu. Aby byla změna a ocitli jsme se také trošku na horách, zajeli jsme opět do Krumlova a odsud do Nového údolí vlakem. Už ta cesta byla nádherná, a hlavně když se projelo kolem celého Lipna. Dále už jedete lesem a na konečné je spousta hezkých překvapení. Zde výlet po okolí a jeli jsme zase zpátky.  

u rybníka

Den čtvrtý jsme jeli na Hlubokou. To jest do Českých Budějovic a odsud autobusem. Je jedno co zde navštívíte, zda ZOO, nebo zámek a zahradu. Třeba se dá stihnout všechno.  

Pátý den jsme se vydali zase do hor. Vyjeli jsme lanovkou na Kleť, kde jsme se pokochali výhledy do okolí a po krátké vycházce jsme se pěšky vydali na zpáteční cestu. Ne až do kempu, jen do Krumlova.  

Šestý den jsme zajeli opět vláčkem do obce Rybníky a odsud šli na Český Heršlák. Nu a poté jsme nahlédli k sousedům za hranice.  

Den sedmý jak známo i Bůh odpočíval, a tak jsme nikam nejeli ani my, ale povalovali se chvíli u vody v kempu a poté šli na obhlídku celého rybníka. A věřte nebo ne, i to stálo za to.  

Pokud by se vám tato dovolená líbila, klidně si ji zkuste také.